Nieuws

Gyration Air Mouse Elite

De Gyration Air Mouse Elite is eigenlijk de muisversie van de Nintendo Wii-controller. Het enige verschil is dat de Air Mouse Elite werkt op basis van radiofrequenties, die naar een bijhorende USB-dongle in je computer verstuurd worden.

In elk geval is deze muis uitstekend geschikt om te gebruiken voor je hometheater of voor presentaties. Dankzij de eenvoudige software wordt bewegingstechnologie bovendien toegankelijk voor iedereen, al moet je er wel even mee leren omgaan.

Bijzonder vormgegeven
De Air Mouse Elite heeft een uniek ontwerp, dat vooral dient om de muis makkelijk te kunnen gebruiken bij handbewegingen. Door zijn dunne vorm voelt het apparaat wat vreemd aan tijdens gewone computertaken, al vinden we hem comfortabel genoeg voor beperkt gebruik.

De bovenkant van de muis is in glanzend zwart, zodat vuile vingers snel zichtbaar worden. Er zijn twee muisknoppen en een scrolwiel, met daaronder nog drie mediaknoppen, die naar eigen smaak ingesteld kunnen worden. In het midden daarvan zit een bewegingsknop. Aan de achterkant vind je een klein knopje dat je moet indrukken om de bewegingssensor in te schakelen.

De Air Mouse werkt officieel met Mac en Windows, maar de meegeleverde software is alleen geschikt voor Windows XP en Vista. Een bezoekje aan de website van Gyration lost dat probleem op; daar kun je de MotionTools-applicatie downloaden.

Snel aan de slag
De software is makkelijk te installeren en dankzij de beginnershandleiding raak je snel vertrouwd met de interface. Ook de bewegingen en mediaknoppen instellen gaat vlot dankzij de intuïtieve interface.

Er bestaat zelfs de mogelijkheid om verschillende profielen aan te maken. Bovendien kun je per programma andere muisbewegingen instellen. Tijdens het surfen in de webbrowser gebruiken we bijvoorbeeld een muisbeweging naar links om terug te keren naar een pagina, terwijl diezelfde beweging in onze mediaspeler het geluid uitzet.

Ook voor presentatietools als PowerPoint zijn er specifieke muisbewegingen te configureren.

Goed, maar traag
Voor algemeen gebruik voert de Air Mouse zijn taken goed uit. Bij 1.000 DPI is de beweging van de cursor wel miniem en traag, zeker op een hogeresolutiescherm. Voor uitgebreid gebruik verkiezen we dan ook een muis met een hoger DPI (rond 3.200).

De Air Mouse wordt geleverd met een USB-dongle, waardoor de muis tot dertig meter draadloos gebruikt kan worden. Perfect voor aula’s of grote vergaderhallen. Als je echter van plan bent om de Air Mouse Elite voortdurend mee te nemen, weet dan dat er geen opbergruimte voor deze USB-dongle is in je muis of het oplaaddock.

Gyration Air Mouse Elite
Prijs: 120 euro (februari 2011)

PRO: intuïtieve interface; programmeerbare mediaknoppen; meerdere profielen mogelijk; werkt tot op 30 meter.
CONTRA: lage DPI; geen opslagruimte voor USB-dongle.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business