Nieuws

HP toont ook twee WebOS-smartphones

Naast de langverwachte TouchPad stelt HP twee nieuwe smartphones met WebOS voor. De HP Veer springt met zijn kleine formaat het meest in het oog.

Computerfabrikant Hewlett-Packard stelde deze week in San Francisco drie nieuwe WebOS-producten voor aan de pers. Naast de TouchPad-tablet was er aandacht voor de smartphones met de namen Pre 3 en Veer.

Opvolger van Palm Pre
De Pre 3 van HP is al de derde versie van de Palm Pre uit 2009. Dat was de eerste smartphone met WebOS aan boord, het mobiele besturingssysteem dat HP in handen kreeg door de overname van Palm in april vorig jaar.

[related_article id=”161563″]

Het scherm van de Pre 3 is met 3,6 inch een halve inch groter dan zijn voorganger en heeft een resolutie die twee keer zo hoog ligt (480 op 800 pixels). Het toestel valt dus groter uit. Dat verbetert de bruikbaarheid van het fysieke toetsenbord dat naar beneden in de lengte uitschuift.

De processor komt van Qualcomm en rekent op 1,4 GHz. Het werkgeheugen bedraagt 512 MB en voor opslag kan je kiezen tussen het model met 8 of 16 GB. De camera schiet beelden van vijf megapixel en kan video in hoge definitie opnemen. De prijzen en een exacte lanceerdatum (deze zomer ergens) zijn nog niet bekend.

Smartphone in bankkaartformaat
De HP Veer is het kleine broertje van de Pre 3. Het apparaat heeft ongeveer de afmetingen van een bankkaart, maar heeft wel alle functies van een volwaardige smartphone aan boord. Het scherm meet 2,6 inch en het fysieke toetsenbord is bijgevolg vrij klein en minder bruikbaar. Dat meldt CNet.

De Snapdragonprocessor van de Veer rekent op 800 MHz, en verder heeft het toestel een vijfmegapixelcamera en ondersteuning voor de gebruikelijke netwerktechnologieën als wifi, bluetooth en 3G aan boord. Mobiel internet kan gedeeld worden met andere apparaten door een wifihotspot op te zetten. De Pre 3 kan dit ook.

WebOS 2.1
De nieuwe WebOS-toestellen van HP zullen op versie 2.1 van het mobiele besturingssysteem draaien. Nieuw daarin is de mogelijkheid om informatie (webpagina’s, applicatienotificaties, berichten…) met andere WebOS-apparaten te synchroniseren. Dat gebeurt draadloos als beide toestellen zich in elkaars buurt bevinden.

De HP Veer komt deze lente al op de markt, maar ook hier nog geen woord over de prijs of een exacte datum. Beide smartphones zullen volgende week verder worden toegelicht tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business