Nieuws

Pc-bouwers krijgen SP1 van Windows 7

Microsoft heeft het eerste servicepack voor Windows 7 en Windows Server 2008 R2 naar de hardwaremakers gestuurd.

Consumenten krijgen het servicepack later deze maand in handen, op 22 februari. Klanten met een volumelicentie en Technet-abonnees komen al op 16 februari aan de beurt.

SP1 verzamelt alle updates die Microsoft tot nog toe aan Windows 7 heeft doorgevoerd. Daarnaast komt er nog een vernieuwde remotedesktoptoepassing bij. Deze gebruikt RemoteFX, een technologie die onder ander driedimensionale programma’s toelaat. Beheerders kunnen met de technologie ook Windows 7 installeren als gevirtualiseerd besturingssysteem.

[related_article id=”161452″]

Dynamisch geheugen
Een ander nieuw onderdeel in SP1 is de ondersteuning van dynamisch geheugen voor Hyper-V in Windows Server 2008 R2. Vooral over het dynamisch geheugen is technisch productmanager Michael Kleef enthousiast op de blog van de serverafdeling.

“Met dynamisch geheugen kan je de densiteit van virtuele machines verhogen met de middelen die je al hebt, zonder in te boeten aan prestatie of schaalbaarheid. In onze laboratoriumtests met Windows 7 SP1 als gastbesturingssysteem in een scenario van Virtual Desktop Infrastructure (VDI) hebben we een verhoging van 40 procent gemerkt in de densiteit van Windows Server 2008 R2 RTM tegenover SP1. We deden dit door het dynamisch geheugen aan te zetten”, aldus Kleef.

De eerste bèta van servicepack 1 is in juli vorig jaar uitgekomen, met een eerste releasecandidate eind oktober.

 

microsoftnieuwsservicepacksoftwaresp1windows7windowsserverwindowsserver2008r2

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals