Nieuws

Xperia Arc slank en stevig

Sony Ericsson lanceert op het Mobile World Congress de Arc: een slanke Androidtelefoon die het moet stellen met een iets te zwakke processor.

Het eerste wat opvalt aan de Arc is de dikte van de telefoon. Een groot scherm en tegelijk een bijzonder slanke body die er behoorlijk strak uitziet. Zoals alle nieuwe Xperiamodellen draait de Arc op Gingerbread, Googles nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem Android.

De kwaliteit voelt behoorlijk stevig aan. Het scherm is heel helder, maar heeft één groot probleem. Sony gebruikt geen amoledtechnologie, en dat is duidelijk te zien. Zodra je het scherm een beetje kantelt, veranderen de kleuren helemaal.

[related_article id=”161563″]

Beeldkwaliteit
De Arc wordt gepromoot als een smartphone met extra goede beeldkwaliteit dankzij de Bravia Engine. De bekende tv-modellenreeks van Sony heeft zijn naam gegeven, maar buiten dat is er weinig opvallends te melden. Het lijkt me daarom eerder een marketingtruc voor mensen die bekend zijn met de Bravia-tv’s, om de link te leggen met Sony Ericssons smartphones.

Een opvallend apparaat aan de buitenkant, maar binnenin is er weinig spannends. Geen sprake van dualcoreprocessors bij Sony Ericsson. De Arc draait op een 1 GHz Snapdragonprocessor.

Alle animaties lopen op het eerste gezicht vloeiend, maar zodra je enkele applicaties actief zet, beginnen de menu’s wat te schokken. Sony benadrukt ons dat dit nog een prototype is en de uiteindelijke versie een stuk vloeiender werkt. Afwachten dus.

arcericssonmobielmobileworldmwc2011nieuwssonysonyericssonxperia

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals