Nieuws

SnapKeys: de dood van het toetsenbord?

Een Israëlisch bedrijf toont op Mobile World Congress 2011 een ‘onzichtbare’ toetsenbordtechniek die blind typen op de tablet en smartphone mogelijk maakt. 

SnapKeys neemt een heel andere weg dan traditionele virtuele toetsenborden. Aan weerszijden van het scherm zitten twee paar toetsen, die elk zes of zeven letters vertegenwoordigen. De achterliggende software raadt vervolgens na een paar aanslagen welk woord de gebruiker wil intoetsen. SnapKeys leert ook het taalgebruik van de gebruiker en past daar zijn suggesties op aan, wat uiteindelijk tot honderd procent nauwkeurigheid moet leiden.
 

In het begin worden de letters nog even weergegeven, maar later worden de magische toetsen geheel doorzichtig. “Werkelijk iedereen kan in korte tijd blind leren typen”, zegt een ontwikkelaar van de techniek.

Op CES 2011 in Las Vegas liet SnapKeys voor het eerst het bijzondere toetsenbord zien, en in Barcelona zit het nu samen met de makers die het meest kunnen profiteren van de techniek: producenten van smartphones en tablets. “Het is niet de bedoeling dat dit alleen maar een mobiele applicatie wordt”, zegt marketingmanager Yoni Mozeson. “We willen SnapKeys diep binnen in besturingssystemen integreren.”

Volgens het bedrijf zijn de aanbieders wildenthousiast en zijn ze al in onderhandeling met de meeste grote OEM-bouwers die aanwezig zijn op MWC 2011.

“We zijn in staat om de tablet te veranderen in een apparaat dat geschikt is voor het typen van Word-documenten”, zegt Mozeson. Volgens de ontwikkelaars is een groot bijkomend voordeel dat het toetsenbord altijd onzichtbaar is, zodat geen schermruimte meer moet worden opgegeven voor een virtueel toetsenbord. Dat kan een groot voordeel zijn bij mobiele applicaties als Facebook en Twitter.

SnapKeys zegt dat een smartphone of tablet met deze technologie ideaal geschikt kan zijn als draadloos toetsenbord voor een computer, laptop of zelfs televisiescherm. “Verschillende fabrikanten die naast smartphones televisies produceren, hebben aangegeven dat ze de techniek in meerdere toestellen willen inbouwen”, claimt Mozeson. Het bedrijf zegt dat chatten via de televisie hierdoor binnen handbereik komt.

De grootste belofte zit volgens de Israelische ontwikkelaar echter in het onderwijs. “Leren typen met een qwerty-toetsenbord is een groot obstakel voor kinderen. Met SnapKeys kunnen ze zonder hulp blind leren typen”, aldus Mozeson.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business