Nieuws

Alle pc’s van HP krijgen WebOS

HP gaat vanaf volgend jaar al zijn pc’s uitrusten met WebOS. Dit mobiele besturingssysteem kreeg de computerfabrikant in handen met de overname van Palm.

In een interview met nieuwsdienst Bloomberg vertelt Léo Apotheker, directeur van HP, dat vanaf volgend jaar alle HP-pc’s geleverd zullen worden met WebOS. Maar het mobiele besturingssysteem zal Windows niet vervangen. Concrete details over die plannen zijn er nog niet.

Aantrekkelijk maken voor ontwikkelaars
Apotheker wil zo de verspreiding van WebOS stimuleren, zodat het platform aantrekkelijker wordt voor ontwikkelaars. Momenteel zijn er ‘slechts’ zesduizend apps voor WebOS beschikbaar, tegenover 350.000 in de App Store en een kwart miljoen in de Android Market.

[related_article id=”152275″]

Vorige maand kondigde Hewlett-Packard de TouchPad aan. Dat is de eerste tablet die gebruikmaakt van WebOS. Het apparaat moet, samen met twee nieuwe WebOS-smartphones (doorontwikkelingen van de Pre van Palm) deze zomer in de winkels liggen. Eerder werd bekend dat HP ook printers met WebOS gaat uitrusten.

60 miljoen computers in één jaar
HP is een van de grootste computerfabrikanten ter wereld. Vorig jaar verkocht het meer dan 60 miljoen systemen. In april 2010 nam de fabrikant Palm over en diens mobiele besturingssysteem WebOS.

Meer details over de integratie van WebOS in zijn pc’s (dualboot?) worden volgende week verwacht. Apotheker zet dan tijdens een forum voor journalisten in San Francisco de toekomstplannen van zijn bedrijf uiteen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business