Nieuws

SP1 voor Windows 7 veroorzaakt problemen

Gebruikers van Windows 7 krijgen te maken met kritieke fouten en een eindeloos heropstartend systeem, na installatie van het eerste servicepack.

Microsoft rolde vorige maand het eerste servicepack (SP1) uit voor Windows 7 en Server 2008 R2. Op de supportforums van Microsoft maken gebruikers sindsdien melding van uiteenlopende problemen.

Kritieke fout
Gebruikers van een OEM-computer die verbonden is met een server waarop Windows Server Update Services (WSUS) draait, klagen na installatie van SP1 over een kritieke fout tijdens het opstarten met foutmelding 0xc00000034.

[related_article id=”161452″]

Microsoft raadt mensen die dit probleem hebben aan om terug te keren naar een herstelpunt waarop SP1 nog niet geïnstalleerd was. Lukt dit niet, wat niet zo verwonderlijk is aangezien je systeem niet meer wil opstarten, dan kun je via een kunstgreep in het register de problemen oplossen.

Oorzaak onbekend
Een medewerker van Microsoft geeft op het forum toe dat de technologiegigant de oorzaak van deze foutmelding nog niet achterhaald heeft. Dat merkt de Britse technologiesite The Register op.

Een andere foutmelding waar op het supportforum veelvuldig melding van wordt gemaakt is ‘error C000009A’, gevolgd door een eindeloze rebootloop. Deze foutmelding zou voorkomen bij gebruikers die meerdere taalpakketten op hun systeem hebben geïnstalleerd.

Een voorlopige oplossing is je systeem herstellen naar een punt waarop SP1 nog niet geïnstalleerd was, alle bijkomende taalpakketten verwijderen en vervolgens SP1 opnieuw installeren. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business