Nieuws

Facebook Places eindelijk beschikbaar

Facebook introduceert zijn incheckdienst Places momenteel aan een breder publiek, waaronder ook Belgische en Nederlandse smartphonegebruikers.

Uit een groot aantal tweets uit verschillende landen blijkt dat Facebooks locatiedienst Places klaar is voor de Lage Landen. Met Places kan je je via de mobiele Facebookapp aanmelden op openbare plaatsen en dit melden aan je vrienden.

Beschikbaar voor meeste iPhonegebruikers

In de VS is de dienst beschikbaar sinds de zomer van 2010. Sinds eind vorig jaar kunnen een groot aantal Europese landen ook van de dienst genieten, behalve België en Nederland. Ook nu lijken niet alle mobiele Facebookgebruikers bediend te worden.

[related_article id=”161563″]

Een korte rondvraag via Facebook – hoe kan het ook anders – leert ons wel dat de meeste iPhonebezitters de functie sinds vandaag terugvinden. Een poll op iPhoneclub.nl bevestigt dat Facebook de software beschikbaar maakt. De poll maakt echter geen onderscheid tussen de verschillende besturingssystemen.

Niet voor Android?
Op Androidtoestellen lijkt Places niet spontaan op te duiken. Als je succes hebt met een iOS-toestel en daarna inlogt met een Androidtoestel is Places ook daar beschikbaar, is onze ondervinding. Een twitteraar uit de Filippijnen heeft dezelfde ervaring.

Sinds eind januari kunnen onze buren uit Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en inwoners van Spanje en Italië ook al gebruik maken van Places Deals. Dat is de Facebooktegenhanger van kortingbonnensite Groupon. Of en wanneer die bij ons ook beschikbaar komt is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business