Nieuws

MozBackup 1.5.0

Nu Firefox 4 is gelanceerd zullen veel gebruikers af willen van hun oude Firefoxversie. Met het kleine programma MozBackup zorg je voor een soepele verhuizing naar de nieuwe Mozillabrowser.

Zoals ook bij vorige grote updates het geval was, werken nog lang niet alle extensies samen met het gloednieuwe Firefox 4. Zo ook FEBE, een populaire add-on om back-ups te maken van extensies, opgeslagen wachtwoorden en bookmarks. Gelukkig is er het externe programma MozBackup, zodat je alsnog zonder zorgen kan overstappen. Versie 1.5 heeft sinds kort ondersteuning voor Firefox 4.

[download_file]

De opzet van MozBackup is erg simpel: je kunt een back-up maken van je huidige profiel of een profiel herstellen dat je eerder had opgeslagen. Bij een back-up kun je nauwkeurig instellen wat je wilt behouden, waaronder certificaten, webformulieren en browserhistorie, maar ook gebruikersscripts en je favoriete extensies. 

Nadat je een herstel hebt uitgevoerd in Firefox 4, zal de browser automatisch voor je controleren welke extensies compatibel zijn en waar mogelijk nieuwe versies downloaden die wel samenwerken.

Houd er rekening mee dat je het back-upbestand (een pcv-bestand) opslaat op een vertrouwde locatie en zorg ervoor dat Firefox niet draait tijdens een back-up of herstel. MozBackup is ook geschikt voor gebruikers van onder meer Songbird en de draagbare versie van Mozilla Firefox. De nieuwste versie van MozBackup is voorlopig alleen in het Engels verkrijgbaar.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business