Nieuws

Filip Dewinter toont diefstalfilmpje

Vlaams Belang-boegbeeld Filip Dewinter heeft een filmpje waarop een diefstal te zien is op zijn website geplaatst.

Dewinter volgt hiermee het Nederlandse voorbeeld. In ons land worden wel vaker gefilmde misdaden op internet gezet om de daders op te kunnen sporen. Door af en toe een filmpje te posten, hoopt Dewinter dat de werkwijze ook in België algemeen toegepast zal worden.

Printer gepikt
Op de beelden is te zien hoe drie dieven op donderdag 24 maart met een auto een dure printer stelen uit een winkel in Merksem.

[related_article id=”158578″]

De eigenaar van de winkel verspreidde het filmpje al, maar nu zet dus ook Filip Dewinter, fractieleider van Vlaams Belang in de Antwerpse gemeenteraad, het op zijn website. Hij plaatst daar meteen de oproep ‘Kent u deze daders?’ bij.

Niet gebruikelijk
In Nederland werken overheid en parket samen met websites als boevenvangen.nl en opsporingverzocht.nl om daders te identificeren. Maar in België is dat nog not done.

In april van vorig jaar zette Filip Dewinter al eens een filmpje over een mislukte inbraak in een reisbureau in Antwerpen-Deurne op zijn site. En ook in 2005 plaatste hij vandalismefilmpjes online. In beide gevallen lokte Dewinter controverse uit in Vlaanderen. Vorig jaar oordeelde de Belgische privacycommissie nog dat het kopstuk van Vlaams Belang daarmee duidelijk in de fout ging.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business