Nieuws

Nintendo 3DS

De 3DS, de nieuwe console van Nintendo, doet aan 3D zonder vervelend brilletje. En eerlijk: hij doet dat best goed.

Met de 3DS moet Nintendo zowat alle snufjes in één console gepropt hebben. Net als zijn voorganger is hij uitgerust met touchscreen en camera. Daar komt nog augmented reality bij én, omdat je tegenwoordig bij wet geen toestel op de markt mag brengen zonder: sociale interacties met andere 3DS-eigenaars via de ingebouwde wifi.

3D zonder bril
Deze console heeft een 3D-schermpje waarvoor je geen brilletje nodig hebt. Dat werkt tegen de verwachtingen in gek genoeg heel goed. De beelden zijn heel scherp, al moet je wel in de juiste positie gaan zitten om alles mooi te zien.

De 3D zal ook nooit echt uit je scherm springen, maar zeker bij iets als Nintendogs krijg je een gevoel van diepte. Een schuifje aan de zijkant laat je kiezen tussen meer of minder 3D. Krijg je na een tijdje hoofdpijn, dan kun je hem dus gewoon op 2D zetten.

Augmented reality
De 3DS heeft ook een camera aan boord, waarmee je een aantal leuke dingen kunt uitspoken. Zo krijg je bij een 3DS een paar kartonnen kaarten. Leg de kaart op tafel, mik je camera ernaar en op je scherm wordt een augmented reality-spelletje gestart dat gebruikmaakt van je werkelijke omgeving.

Het grootste pijnpunt van deze console is waarschijnlijk de batterijduur. Wanneer je de 3D-spelletjes speelt, kom je ongeveer drie tot vijf uur toe met je batterij. Een lange treinrit lukt dus zeker, maar je kunt geen hele dag zorgeloos spelen zonder een stopcontact te zoeken.

Nintendo 3DS
Prijs: 250 euro (maart 2011)

PRO: boordevol snufjes.
CONTRA: vrij korte batterijduur.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business