Nieuws

Microsoft Cloud Center geopend in Brussel (partnerinfo)

In navolging van het succesvolle Microsoft Innovation Center (MIC) for Cloud Solutions in Bergen opende Microsoft eind maart ook een Innovatiecentrum in Brussel. Het centrum is een unieke partnership tussen Microsoft en het Brusselse Gewest en het eerste centrum dat volledig gefocust is op cloud computing.

Microsoft vestigde in Brussel zowel een Microsoft Cloud and Interoperability center (CIC) als een Microsoft Innovation Center (MIC) for Cloud Solutions en bevestigt hiermee zijn engagement om innovatie en groei te creëren in Europa.

Het Cloud & Interoperability Center wordt een centrum voor cloud technologie in Europa en richt zich ook sterk naar KMO’s. Kleine ondernemingen vormen immers de ruggengraat van de Europese economie en voor hen geeft cloud computing dezelfde mogelijkheden als de grotere spelers, om zo innovatie en economische groei te realiseren en nieuwe jobs te creëren.

Schattingen van de Universiteit van Venetië geven aan dat de keuze voor cloud toepassingen de productiviteit in alle sectoren kan verhogen en zo meer dan 100.000 KMO’s kan creëren met meer dan een miljoen bijkomende jobs in Europa de volgende vijf jaar.

[related_article id=”161452″]

“Nu is het moment om de verandering in te zetten en cloud computing is een enorme kans om de economische groei in de regio aan te zwengelen.” zegt Jean-Philippe Courtois, President van Microsoft International.

Het Cloud & Interoperability Center (CIC) beschikt over 50 demo’s die de meest recente toepassingen tonen binnen de overheidssector, de bedrijfs- en de consumentenwereld op het vlak van eGovernment, onderwijs, gezondheidszorg, milieuzorg tot defensie en nationale veiligheid. Er wordt ook speciale aandacht geschonken aan interoperabiliteit en cloud-toepassingen voor overheden. In het CIC is een lokaal datacenter gehuisvest met 25 servers waarop innovatieve cloud-toepassingen draaien en die samenwerkingsmogelijkheden bieden met het bredere netwerk van de Microsoft datacenters.

Het MIC zal technologische ondersteuning bieden aan KMO’s en startups. Jonge ondernemers kunnen er terecht voor trainingen om hun technologische en bedrijfskennis te verbeteren. In samenwerking met het Brusselse gewest wil Microsoft elk jaar een tiental nieuwe start-ups creëren en 150 personen certificeren binnen vormingsprogramma’s op maat.

Ter vergelijking: in het MIC in Bergen werden vorig jaar 387 personen gecertifieerd in verschillende IT-domeinen.

Volgens Philippe Rogge, General Manager van Microsoft België en Luxemburg, zal de komst van een Microsoft Innovatie Center in Brussel, net zoals in Bergen een indrukwekkende dynamiek teweeg brengen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business