Nieuws

SmartPower 1.0.1

Of je nu aan je portemonnee denkt of de opwarming van de aarde wil tegengaan, SmartPower draagt een steentje bij. De tool is er namelijk op gericht je toestel zo vaak mogelijk in slaapstand te zetten of uit te schakelen.

Tenzij je daar natuurlijk een stokje voor steekt. Dat doe je door binnen het programma – eigenlijk is het een Windows-service – regels te creëren die juist moeten voorkomen dat de machine het voor gezien houdt op een moment dat je dat liever niet hebt.

[download_file]

Slaapperiodes definiëren
Je kunt daar verschillende criteria voor hanteren. Je stelt bijvoorbeeld bepaalde periodes in waarbinnen je toestel actief moet blijven. Standaard zal SmartPower zelfs je pc doen ontwaken als die bij het begin van zo’n periode in slaapstand zou staan.

Een andere optie is dat de machine actief moet blijven zolang een of ander netwerkapparaat online is. Om dat uit te vissen stuurt SmartPower dan regelmatig een ping naar dat apparaat.

Dataverkeer controleren
Ook kan SmartPower nagaan hoeveel dataverkeer er door de netwerkadapter gaat. Zolang dat verkeer boven een ingestelde limiet blijft, zal de pc niet worden afgesloten. Hetzelfde geldt overigens voor CPU-gebruik.

Ten slotte kan je ook instellen dat de pc operationeel moet blijven zolang een of meer processen in de running zijn.

SmartPower is geen wondermiddel, maar indien je het programma goed ingesteld hebt, kan het op een slimme manier effectief op energie en dus geld besparen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business