Wat is er nieuw aan Adobe CS5.5?

Adobe heeft Creative Suite 5.5 voorgesteld. Het multimediapakket krijgt daarmee een heleboel nieuwe functies en uitbreidingen voor designers en ontwikkelaars.

Wat betreft Photoshop, Illustrator en Fireworks zijn er geen veranderingen ten opzichte van CS5. Voor de overige software is dat wel het geval. In dit artikel sommen we enkele van de veranderingen op. Wie een gedetailleerd overzicht met updates en verbeteringen per product wil, kan op de site van Adobe terecht.

De belangrijkste uitbreidingen
Met InDesign kun je ePub-formaten voortaan uitbreiden met multimedia zoals video en audio. Met de Digital Publishing Suite kan je .folio-bestanden maken met interactieve beeldlagen die audio, video, slideshows en hyperlinks ondersteunen.

Voor Flash Pro en Catalyst wordt de zogenaamde roundtripping verbeterd. Dat wil zeggen dat data sneller van het ene naar het andere programma kunnen worden overgezet zonder verlies. Verder werd er gesleuteld aan de interface van Catalyst. Flash Pro ondersteunt nu de laatste versies van Adobe Player en AIR. Ook kan je debuggen op broncodeniveau.

Premiere Pro, After Effects en Audition werken voortaan beter samen met elkaar. Ze zouden krachtiger moeten zijn en ook hier is aan de interface gewerkt. Zo worden er meer grafische processors ondersteund door de Mercury Playback Engine van Premiere Pro. After Effects heeft nu een Warp Stabilizer, een beeldstabilisator die het bedrijf eerder al aankondigde.

Audition ten slotte draait met CS5.5 voortaan vanzelf op OS X en ondersteunt 5.1 surround geluidsbewerking.

Dreamweaver breidt zijn mogelijkheden voor HTML 5 en CSS3 uit met een aangepast CSS-paneel en een verbeterde Live View voor CSS3. Wie voor meerdere platformen ontwikkelt, krijgt een verbeterd Multiscreen Preview Panel. Hiermee kun je meteen zien hoe een bepaald ontwerp er op verschillende toestellen uitziet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business