Nieuws

HTC Sensation valt iPhone 4 aan

HTC kondigt een nieuw topmodel aan in zijn toch al ruime gamma van smartphones. De 599 euro kostende Sensation is naar eigen zeggen een ‘multimediasupertelefoon’ op basis van een MSM 8260 dualcoreprocessor met een kloksnelheid van 1,2 GHz.

Na LG is HTC de volgende die zo’n krachtige motor in een smartphone steekt, al is het nog afwachten welke applicaties ook echt gebruik zullen maken van de extra rekenkracht, en wat de impact zal zijn op de batterijduur.

Bijna retinascherm
Met dit toestel trekt HTC resoluut de kaart van multimedia, daar waar het zich eerder richtte op smartphones voor zakelijk gebruik. Het neemt zo toestellen als de Nokia N8 en natuurlijk ook de iPhone 4 in het vizier. De Sensation beschikt over 4,3 inch groot Super-lcd-scherm met een resolutie van 960 bij 540 pixels. Dat zijn bijna evenveel pixels als het retinascherm van de iPhone 4. Bovendien gaat het om een scherm met 16:9-beeldverhouding, dat ideaal is om films zonder zwarte balken te tonen. Opmerkelijk maar verder niet functioneel is dat het schermglas aan de uiteinden concaaf loopt.

[related_article id=”161563″]

Opnemen in full HD
De beeldsensor aan de achterkant bevat 8 megapixels, is uitgerust met een autofocussysteem en bevat een dubbele ledflitser. Video opnemen kan in 1080p met 30 frames per seconde en stereogeluid. De Sensation is net als de Nokia N8 aansluitbaar op een scherm met HDMI-ingang, en ondersteunt de DLNA-standaard voor het draadloos streamen van multimediabestanden.

Ook de software werd onder handen genomen. De basis is nog altijd Android (wellicht versie 2.2), met daar bovenop een nieuwe versie van de eigen Sense-interface. Zo kun je nu zonder de telefoon te hoeven ontgrendelen pictogrammen verslepen naar een speciale zone onder aan het scherm, en zo onmiddellijk bijvoorbeeld een foto bekijken. Dat lijkt ons een handige functie.

Daarnaast is de Sensation de eerste smartphone met toegang tot de filmcatalogus van de aankomende HTC Watch video-on-demand-dienst. Films kunnen gehuurd en gekocht worden, en ogenblikkelijk bekeken worden terwijl het bestand nog wordt gedownload.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business