Nieuws

Grote WP7-update komt in najaar

Microsoft onthult meer details over de Mango-update voor Windows Phone 7. Die moet dit najaar beschikbaar zijn.

Joe Belfiore, vicepresident van het Windows Phone-team bij Microsoft, demonstreerde tijdens de MIX 2011-ontwikkelaarsconferentie enkele functies van de tweede grote update voor Windows Phone 7. Die krijgt de naam Mango en moet in de herfst beschikbaar zijn. Dat meldt CNet.

Open voor ontwikkelaars
Ontwikkelaars krijgen vanaf Mango de volledige toegang tot de gegevens van de camera, zowel de data afkomstig van de camera, bewegingssensor en gps-chip als gebruikersgegevens zoals contacten. Apps zouden ook sneller moeten openen en reageren en minder geheugen innemen.

[related_article id=”161452″]

Ook komt er ondersteuning voor multitasking en het uitvoeren van apps in de achtergrond. Volgens Belfiore zou dit trouwens geen negatieve invloed mogen hebben op de batterijduur. Hij demonstreerde de functie door een HTC-smartphone met Windows Phone 7 en de Mango-update muziek te laten afspelen terwijl naar een andere app werd geschakeld.

IE9 met hardwareversnelling
Microsoft levert met Mango een mobiele versie van Internet Explorer 9 mee, compleet met hardwareversnelling door de GPU. Een snelheidstest met een HTML 5-pagina tussen een iPhone 4, een Nexus S Android en een WP7-telefoon met Mango werd (hoe kan het ook anders tijdens een presentatie van Microsoft) door die laatste gewonnen.

Met de Mango-update maakt Microsoft zijn jongste mobiele besturingssysteem beschikbaar in zestien nieuwe talen, waaronder ook het Nederlands.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business