Typemachine nog niet uitgestorven

Berichten dat de allerlaatste typemachinefabriek zijn deuren sluit, kloppen niet. Wie wil kan nog steeds een nieuwe machine vinden.

Het oorspronkelijke bericht over de sluiting dook een week geleden op in de Indische krant Business Standard. Daarin stond te lezen dat Godrey & Boyce Manufacturing Company zijn laatste paar honderd toestellen verkoopt en dat het bedrijf de laatste fabrikant ter wereld is.

Het bedrijf is al in 2009 gestopt met het produceren van typemachines omdat de vraag sinds 2000 sterk is afgenomen. Twee jaar later zijn de machines die de onderneming nog op voorraad heeft bijna op.

[related_article id=”152275″]

Achter de tralies
Toch is het nog lang niet gedaan met typemachines. Zo worden er nog verschillende exemplaren gemaakt in China, Japan en Indonesië. Dat vertelt Ed Michael, verkoopdirecteur van het bedrijf Swintec, in een gesprek met Minyanville. Swintec bestelt de machines ginder om ze vervolgens in de VS te verkopen.

Volgens Michael worden de toestellen nog volop gebruikt in de gevangenis. Typemachines blijven populair achter de tralies omdat computers daar slechts beperkt zijn toegelaten.

Regels variëren van land tot land en zelfs van gevangenis tot gevangenis. Zo mag je op sommige plaatsen een computer hebben of gebruiken, maar in andere gevallen zijn gevangenisklanten aangewezen op pen en papier of typemachines.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business