Eerste BlackBerry’s met nieuw OS

Research In Motion komt met twee nieuwe BlackBerry’s. Dat zijn de eerste toestellen met het nieuwe BlackBerry 7 OS.

De twee nieuwe toestellen zijn de BlackBerry Bold 9900 en 9930. Al gaat het in werkelijkheid om één toestel, waarbij de 9900-versie bestemd is voor gsm-netwerken (Europa) en de 9930 voor CDMA-netwerken (VS).

Qua hardware vinden we in het toestel een 1,2 GHz Snapdragonprocessor en 768 megabyte RAM-geheugen. Het toestel heeft 8 GB intern geheugen, uitbreidbaar met microSD. De 5 megapixelcamera kan in HD (720p) filmen. Aan de voorkant vinden we een 2,8 inch VGA-aanraakscherm (640 x 480) met een resolutie van 287 dpi.

Op vlak van connectiviteit beschikt de 9900 over 4G, waar de 9930 uitpakt met quadbandondersteuning. Dat wil zeggen dat je het toestel wereldwijd kunt gebruiken. Verder ondersteunt de wifichip 802.11-N. Volgens RIM is het toestel met zijn 10,5 millimeter de dunste BlackBerry ooit.

BlackBerry 7
De twee toestellen krijgen meteen het BlackBerry-besturingssysteem mee. Volgens RIM bevat versie 7 een betere browser. Die heeft onder meer een JIT (Just In Time) Javascript Compiler. Hiermee worden pagina’s veel sneller geladen. Eerder voegde bijvoorbeeld Google deze techniek al toe in Android 2.2. Verder ondersteunt de browser HTML 5-elementen, waaronder HTML 5-video.

Niet voor oude BlackBerry’s
Softwarematig belooft RIM vooral een makkelijkere en snellere navigatie door het systeem. Zo is er de mogelijkheid om zakelijke en persoonlijke inhoud (foto’s, documenten) gescheiden te houden.

Volgens Research In Motion zijn de toestellen vanaf de zomer verkrijgbaar. Tegenover Engadget zegt de Canadese telefoonmaker wel dat BlackBerry 7 niet voor oudere toestellen beschikbaar zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business