Nieuws

Bouwpakket voor Mac-malware ontdekt

Er circuleert een doe-het-zelfkit op het internet waarmee je malware voor Mac OS X kan ontwikkelen. De software kost duizend dollar.

De Deense beveiligingsfirma CSIS ontdekte deze week op enkele hackersfora de eerste geavanceerde malware-bouwkit voor Mac OS X. Criminelen lieten het besturingssysteem van Apple tot dusver links liggen vanwege het kleine marktaandeel. Daar lijkt nu dus verandering in te komen.

Firefox is kwetsbaar
Veel meer info dan de naam, Weyland-Yutain Bot, en de prijs geven de aanbieders op de fora niet vrij. Volgens CSIS ondersteunt de malwarekit encryptie en kan hij gebruikt worden om gegevens te stelen die in tekstvelden van Firefox worden ingegeven.

[related_article id=”158256″]

De injectietemplates die hiervoor gebruikt worden zijn dezelfde als die in de beruchte Windowsvirussen Zeus en Spyeye. De ontwikkelaars werken aan ondersteuning voor Chrome en Safari en er zouden ook bouwkits voor iOS en Linux in de maak zijn.

Wachtwoorden stelen
In een video die de beveiliger op YouTube heeft gezet, wordt gedemonstreerd hoe de malware wachtwoorden die een Macgebruiker ingeeft kan onderscheppen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business