Facebook en Google willen Skype

Facebook en Google hebben allebei hun oog laten vallen op Skype. Twee directe concurrenten met mogelijk andere bedoelingen.

Beide bedrijven zouden volgens persbureau Reuters een overname of een joint venture op het oog hebben. Dat zou ook de reden zijn dat de beursgang van Skype is uitgesteld.

Skype, eerder al gekocht en weer verkocht door eBay, is bij consumenten vooral bekend als de internettelefoondienst waarmee je gratis van computer naar computer kunt bellen. Het bedrijf focust echter sterk op zakelijk gebruik, waar het de laatste tijd ook meer inkomsten uit haalt.

[related_article id=”158901″]

Hoewel Facebook en Google concurrenten zijn (bijvoorbeeld op de online-advertentiemarkt), kan een overname door een van de twee het bedrijf mogelijk wel in een andere richting duwen.

Zo kunnen we ervan uitgaan dat de voiptelefoondienst bij een overname door Facebook wordt geïntegreerd in het sociaal netwerk.

Voor Google zou Skype bij een overname misschien meer op zakelijk gebruik concentreren. De zoekgigant kan de technologie integreren met Google Apps of Android.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business