Nieuws

Draadloze updates vanaf iOS 5?

Om je iPhone te updaten heb je vanaf iOS 5 mogelijk geen computer of Mac meer nodig. Updates worden dan draadloos aangeleverd.

Wie een nieuwe versie van Apples mobiele besturingssysteem wil installeren op zijn iPod Touch, iPhone of iPad gebruikt daarvoor de muziekbeheersoftware iTunes. Je hebt dus al een computer of Mac nodig en het juiste kabeltje.

Google en HP achterna
Android- en WebOS-gebruikers zijn niet geketend aan een computer. Zij ontvangen een bericht op hun apparaat als er een update beschikbaar is en kunnen die onmiddellijk draadloos installeren. Apple wil zijn fans nu dezelfde gebruikerservaring bieden, vertellen verschillende bronnen aan 9to5mac.

[related_article id=”158256″]

Die mogelijkheid is trouwens al aanwezig in de tweede generatie Apple TV’s, die eveneens gebaseerd zijn op iOS. Apple zou dan wel de manier waarop het updates verpakt moeten veranderen. Elke nieuwe update bevat de totale firmware, waardoor het bestand al gauw enkele honderden megabytes groot wordt.

Enorme bestanden
Zo is iOS 4.3.3, dat sinds vandaag beschikbaar is en buiten aanpassingen aan de beruchte locatiedatabase weinig vernieuwingen bevat, meer dan 600 MB groot. Installeren over wifi is misschien nog een optie, maar via mobiel internet begin je er maar beter niet aan.

Een ander potentieel struikelblok schuilt in de goodwill van de mobiele operatoren. Zij moeten immers hun toestemming geven om via hun netwerk updates te laten installeren. De fragmentatie van Googles mobiele besturingssysteem Android illustreert het risico van deze methode.

Eerst bij Verizon
Verizon Wireless, de Amerikaanse mobiele operator die sinds begin dit jaar een aan zijn CDMA-netwerk aangepaste versie van de iPhone 4 verkoopt, wil wel graag meewerken aan Apples plannen. Verizonklanten zouden volgens 9to5mac wel eens de eersten kunnen worden die hun iPhone draadloos kunnen updaten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business