Nieuws

iPhone-update schakelt locatieopslag uit

Apple heeft iOS 4.3.3 gelanceerd. iPhone- en iPadgebruikers kunnen de omstreden opslag van locatiegegevens op hun toestel nu uitschakelen.

Twee weken geleden kwam aan het licht dat sommige toestellen van Apple gegevens bijhouden over de plaatsen waar de gebruiker is geweest. Met de update die het deze week lanceert, kunnen gebruikers hiervoor uittekenen.

Vorige week weerlegde Apple de beschuldiging dat het iPhone- en iPadgebruikers bespioneert: "Apple traceert de locatie van je iPhone niet", klonk het. "Het heeft dat nooit gedaan en zal dat ook nooit doen." Inmiddels heeft de technologiegigant al twee rechtszaken aan zijn been.

[related_article id=”158256″]

Bug in iOS
Volgens het bedrijf hebben de geografische gegevens die de onderzoekers ontdekten op de iPhone niets te maken met de locatie van het toestel, maar gaat het om de locatie van de wifi-hotspots en gsm-masten rond het toestel. Dat daar een logbestand van wordt bijgehouden wijt Apple aan een bug in iOS.

In iOS 4.3.3 verkleint en versleutelt Apple de zogenaamde crowd-sourced database met locatiegegevens die op iPhones en iPads wordt opgeslagen. Ook wordt er geen back-up van gemaakt via iTunes en kunnen gebruikers de locatieopslag voortaan geheel uitschakelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business