Nieuws

Ook Packard Bell doet Android 3.0

Met de komst van Googles besturingssysteem Android 3.0 springen steeds meer computermerken op de tabletkar. Ook Packard Bell zal vanaf juni een Android-gebaseerde tablet gaan verkopen in ons land, de Liberty Tab.

De aankondiging komt niet echt als een verrassing. Moederbedrijf Acer heeft immers ook een Android-tablet in het gamma. Packard Bell komt met een eigen versie daarvan, die alleen verschilt in buitenafwerking. Intern is er geen verschil en krijg je nog altijd een 10,1 inchscherm met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een dualcore Nvidia Tegra2-processor, en 1 GB intern geheugen.

Wel zullen de accessoires verschillen, met onder meer een bluetooth-toetsenbord, en een stoffen beschermhoes die gevouwen kan worden tot een houder. Ook brengt Packard Bell een docking station met HDMI-uitgang uit voor de Liberty Tab.

[related_article id=”152275″]

Minilaptops
Countrymanager Ralph Van Lysebeth is erg optimistisch over de komst van de tablet: “We schatten de totale Belgische markt op zo’n 18.000 tablets. Daarvan neemt Apple ongeveer de helft voor zijn rekening op dit moment. Zelf hopen we tweeduizend stuks per maand te kunnen verzetten van de Liberty Tab.” Van Lysebeth hoopt dat de tablet de weggevallen inkomsten van netbooks zal opvangen. De verkoop van deze mininotebooks staat al een tijdje onder druk.

De Packard Bell Liberty Tab ligt vanaf juni in de winkels vanaf 399 euro voor de versie met 16 GB opslagcapaciteit en wifi. Het is nog niet bekend wanneer de 3G-versie komt.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business