Nieuws

Samsung heeft retinascherm voor tablets

Samsung demonstreert volgende week een tabletscherm met een diagonaal van 10,1 inch en een resolutie van maar liefst 2.560 bij 1.600 pixels.

Dit aanraakgevoelige hogeresolutiescherm (WQXGA) heeft een pixeldichtheid van 300 dpi en komt daarmee in de buurt van de 330 dots per inch die je op het retinascherm van de iPhone 4 terugvindt. Samsungs scherm is wel een pak groter en heeft veruit de hoogste resolutie op de tabletmarkt.

iPad 2
In de aanloop naar de lancering van de iPad 2 stak het gerucht de kop op dat Apples tweede tablet een scherm met de resolutie van die van de iPhone 4 zou krijgen. Dat draaide anders uit, maar Samsung bewijst nu wel dat het mogelijk is.

[related_article id=”152275″]

In spaarstand zou het scherm bovendien tot veertig procent minder energie gebruiken. Samsung wist dit de verwezenlijken dankzij de PenTile-technologie van de Amerikaanse partner Nouvoyance. Die technologie wordt ook gebruikt in het scherm van Googles Nexus One-smartphone.

Galaxy Tab HD?
Het is nog niet bekend wanneer deze schermen hun weg zullen vinden naar de Galaxytablets van Samsung of producten van andere producenten.

Samsung stelt zijn nieuwe tabletscherm volgende week voor tijdens de SID-Display-conferentie in Los Angeles.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business