Nieuws

Mozilla dwingt Firefox 3.5-gebruikers tot update

Mozilla gaat de resterende twaalf miljoen gebruikers van Firefox 3.5 verplichten om over te schakelen naar een recentere en veiligere versie.

De openbronstichting Mozilla spaart kosten noch moeite om gebruikers van het verouderde Firefox 3.5 tot een update te bewegen. Wie met deze browser naar Google surft, krijgt voortaan een waarschuwing te zien dat hij of zij niet langer beschermd is tegen aanvallen op het internet.

Automatische update
Ook gaat het op zijn verschillende websites en via andere kanalen reclame maken voor Firefox 4. In laatste instantie wil Mozilla de resterende Firefox 3.5-installaties automatisch laten updaten naar Firefox 3.6.

De automatische update zal, als alles volgens planning verloopt, plaatsvinden op 21 juni. Op diezelfde dag zou Firefox 5 ook klaar moeten zijn. Firefox 3.5-gebruikers die de standaardoptie ‘automatisch controleren op updates’ hebben uitgevinkt, blijven op versie 3.5 en surfen dus op eigen risico met een verouderde browser.

Firefox 3.6 in plaats van 4
Mozilla koos bij de update voor Firefox 3.6 omdat dit de laatste ondersteunde versie is, en omdat niet voor iedereen (Macs met een PowerPC-CPU bijvoorbeeld) de overstap naar Firefox 4 mogelijk is.

Firefox 3.5 werd gelanceerd in juni 2009. Vorige maand werd de allerlaatste update uitgebracht. “We kunnen Firefox 3.5 niet eeuwig blijven ondersteunen en vrezen dat onze huidige maatregelen niet volstaan om onze gebruikers te bewegen tot een update”, schrijft de ontwikkelaar op zijn wikisite.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business