Nieuws

Mogelijk iPad-schaarste door explosie

Door de dodelijke explosie in de Chinese iPadfabriek zullen er volgens experts mogelijk een half miljoen iPad 2’s minder geproduceerd worden.

De ontploffing, waarbij drie arbeiders om het leven kwamen, deed zich voor in het deel van de Foxconnfabriek in Chengdu waar afgewerkte onderdelen van Apples jongste tablet gepolijst worden. De ramp zou veroorzaakt zijn door een opstapeling van superfijn, zeer brandbaar stof in een luchtkoker. De fabriek in Chengdu opende vorig jaar pas de deuren.

Onderzoek loopt
Foxconn, de grootste fabrikant van computeronderdelen ter wereld, heeft de polijstafdelingen van al zijn fabrieken nu gesloten en onderzoekt het incident samen met Apple en lokale autoriteiten. Dat meldt The Wall Street Journal. De grootste fabrikant van computeronderdelen ter wereld geeft aan geen productieproblemen te verwachten.

[related_article id=”158256″]

Onderzoeksbureau IHS ISuppli verwacht die wel, schrijft Bloombergs Businessweek. De experts schatten het productieverlies op een half miljoen exemplaren van de iPad 2, en dat aantal kan nog oplopen als de polijstafdeling langer dan een maand gesloten blijft. Andere analisten zien het zo’n vaart echter niet lopen en verwachten dat de polijstafdeling snel weer wordt vrijgegeven.

Tweede fabriek
Foxconn heeft nog een tweede Chinese fabriek waar het de iPad 2 fabriceert. De vestiging in Shenzhen kwam vorig jaar negatief in het nieuws na een zelfmoordgolf bij werknemers. Apple zou dit kwartaal naar schatting zeven miljoen exemplaren van de iPad 2 afnemen van Foxconn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business