Nieuws

Lady Gaga legt servers Amazon plat

Om te kunnen concurreren met iTunes en Apples aankomende clouddienst, lokt Amazon Lady Gaga-fans door haar nieuwe cd voor 1 dollar te verkopen.

Amazon verkocht maandag in de Verenigde Staten het nieuwe album Born This Way van Lady Gaga voor 0,99 dollar. Die actie bleef kort na de start ervan niet zonder gevolgen: een stortvloed aan kopers leidde tot een overbelasting van de servers van de onlineshop.

Door de overweldigende vraag verscheen het album echter niet meteen bij alle kopers in hun online muziekkluisje. Amazon tweet dat iedereen die op 23 mei het album besteld heeft dit ook zal ontvangen voor 99 dollarcent.

[related_article id=”158256″]

20 GB cloudopslag voor 1 dollar
Niet alleen voor fans van de popster is dit een koopje, want Amazon stelt bij aankoop van een digitaal muziekalbum één jaar lang 20 GB extra cloudopslag ter beschikking. Standaard kan je op de cloudservers van Amazon 5 GB met muzieknummers vullen en die streamen naar je computer of Androidtelefoon met Amazons Cloud Player.

Verwacht wordt dat Apple heel binnenkort een eigen muziekdienst in de cloud lanceert. De iPadfabrikant kan in tegenstelling tot Google en Amazon de grote platenlabels achter zich scharen. Hierdoor hoeven iTunesgebruikers hun aangekochte muziek niet eerst zelf te uploaden om ze te kunnen streamen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business