Nieuws

Update voor Skype verhelpt problemen

Voipdienst Skype heeft een update voor zijn Windowssoftware uitgebracht die de recente verbindingsproblemen moet verhelpen.

Donderdag had een onbekend aantal Skypegebruikers problemen met inloggen. En als het toch lukte, konden ze geen gesprekken voeren. De problemen deden zich wereldwijd voor, maar de voipdienst voor mobiele telefoons, televisies en andere apparaten bleef wel gevrijwaard. De website van Skype ging ook even uit de lucht.

Problemen veroorzaakt door Microsoft?
Skype gaf al snel aan de oorzaak te hebben gevonden en stelde een voorlopige oplossing voor. Wat de oorzaak was werd echter niet meegedeeld. Het gonsde dan ook van de internetgeruchten dat Microsoft iets met de verbindingsproblemen te maken heeft. Eerder deze maand nam de softwaregigant Skype over voor 8,5 miljard dollar.

[related_article id=”161452″]

De oplossing die Skype gisteren voorstelde houdt in dat je een bestand moet opsporen onder Windows of Mac OS X en verwijderen. Windowsgebruikers kunnen nu echter een update downloaden die de problemen verhelpt.

Een update voor Mac komt morgen, schrijft de voipdienst op zijn blog. Over een update voor de Linux wordt met geen woord gerept, maar Skype stelt wel een handmatige oplossing voor.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business