Nieuws

Samsung wil iPhone 5 en iPad 3 nu zien

Samsung wil dat de rechter Apple verplicht om de iPhone 4S, iPhone 5 en iPad 3 vrij te geven. Eerder moesten de Koreanen nieuwe producten aan Apple afstaan.

Een Amerikaanse rechtbank besliste vorige week dat Samsung productiemodellen van de smartphones Galaxy S2, Infuse 4G, Droid Charge en de tablets Tab 8.9 en Tab 10.1 aan het externe advocatenteam van Apple moet overhandigen.

Galaxy S is iPhone-kopie
Apple beschuldigde Samsung er in april al van het design van de Galaxy S-smartphones, de Galaxy-tablets en de Nexus S nageaapt te hebben. Hetzelfde gold voor de verpakkingen, en ook de grafische schil die Samsung over Android legt zou te veel op iOS lijken.

[related_article id=”158256″]

Samsung sloeg toen terug door Apple te beschuldigen van het schenden van enkele patenten rond draadloze gegevensoverdracht die het bezit. Apples recente eis om de nieuwe Samsungproducten voor de lancering te mogen zien, ligt in het verlengde van de aanklacht uit april.

Voor 17 juni
Samsung reageert nu op de beslissing van de rechter door de definitieve ontwerpen van de iPhone 4S, iPhone 5 en iPad 3 op te eisen en dit voor 17 juni. Dat meldt Thisismynext.com. De Koreanen kunnen zich immers niet goed voorbereiden op de rechtszaak als ze hun producten niet met die van Apple kunnen vergelijken, redeneren ze.

Hoewel Samsung en Apple in een heuse patentoorlog verwikkeld lijken, zijn ze ook partners. Samsung levert veel onderdelen voor Apples mobiele apparaten, waaronder flashgeheugen, lcd-schermen en zelfs processors.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business