Linus Torvalds geeft Linux 3.0 vrij

Linus Torvalds heeft de releasecandidate van Linux 3.0 vrijgegeven. Ondanks een aantal nieuwtjes blijft de oprichter er bescheiden bij.

Torvalds wil benadrukken dat Linux 3.0 RC1 niet specialer is dan enige andere release van het openbron-besturingssysteem. Wel gaat het er voor hem vooral om dat Linux zijn derde decennium ingaat. De eerste versie werd vrijgegeven op 26 augustus 1991.

“Het [Linux] wordt vrijgegeven dicht bij de twintigjarige verjaardag, wat voor mij een goed genoeg excuus is, al is de rechte reden dat ik niet langer vlot tot veertig kan tellen”, aldus Torvalds in zijn mailinglijst.

Omdat Linux 3.0 RC1 volgens Torvalds een vrij normale release is, verwacht hij geen problemen die andere .0-software heeft. Zo kampt sommige software wel eens met kinderziektes wanneer er een grote versiewijziging wordt doorgevoerd.

Toch aanpassingen
Maar om van Linux 2.6 naar Linux 3.0 te gaan, is er toch een aantal nieuwe functies toegevoegd. Volgens Conceivable Tech is er onder meer een stuurprogramma voor Microsoft Kinect, ondersteuning voor cleancache, krijgen de grafische stuurprogramma’s een update en is de ondersteuning voor Intel (Sandy Bridge en Ivy Bridge) en AMD’s Fusion APU geoptimaliseerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business