Nieuws

Google waarschuwt voor Chinese Gmail-hackers

De Gmail-adressen van hoge Amerikaanse verantwoordelijken, van Chinese dissidenten, van militaire verantwoordelijken en van journalisten zijn gehackt. De aanval is afkomstig uit China. Dat heeft Google gemeld.

Onbekende hackers visten naar wachtwoorden, zodat ze het mailverkeer van hun slachtoffers konden inkijken en hun account zo konden instellen dat nieuwe mails automatisch worden doorgestuurd. Google benadrukt dat de kapingen het resultaat zijn van phishing en niet van beveiligingsproblemen bij Gmail zelf. De zoekgigant geeft enkele tips mee om je Gmail-account beter te beveiligen.

FBI
Volgens de officiële blog van Google ontstond de phishing-aanval tegen Gmailgebruikers in Jinan, in China. Hillary Clinton, Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken,  neemt de beschuldigingen zeer ernstig. Dat vertelt ze aan persbureau Reuters. Google onderzoekt de zaak momenteel samen met de FBI.

[related_article id=”158901″]

Het is niet de eerste Chinese cyberaanval gericht tegen Google. In januari 2010 was er volgens het Californische internetbedrijf al een verfijnde actie – ook vanuit China – tegen meer dan dertig gereputeerde bedrijven. Dat leidde tot een lang aanslepend conflict met de Chinese regering.

Aanslepend conflict
In maart besliste Google niet langer in te gaan op de Chinese vraag om sites te censureren en het in China gevestigde onderzoekscentrum naar Hongkong over te brengen. In juli meldde Google dat Peking de beheerslicentie had verlengd die in eind juni was verstreken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business