Nieuws

Nintendo viert 25 jaar Zelda

Nintendo lanceerde 25 jaar geleden het eerste spel van de populaire Zelda-reeks. Dat wordt gevierd met acties.

De Japanse spellenboer kondigde tijdens de E3-beurs enkele acties aan om de 25ste verjaardag van de avonturen van Link te vieren. Dit najaar trekt een klassiek orkest door de Verenigde Staten, Japan en Europa om er concerten met muziek uit de videospelletjes te geven.

3D-remake Ocarina of Time
Op 19 juni verschijnt een 3D-remake van de Nintendo 64-klassieker The Legend of Zelda: Ocarina of Time voor de Nintendo 3DS. Snelle kopers krijgen de soundtrack toegestuurd als ze hun aankoop registreren op de Club Nintendo-website. De Gameboy Color-titel The Legend of Zelda: Link’s Awakening is nu al beschikbaar in de webwinkel van de 3DS.

Eigenaars van een DSi of DSi XL kunnen in september gratis het Gamecubespel Legend of Zelda: The Four Swords downloaden. Tot vier spelers kunnen samenwerken om de verschillende missies tot een goed einde te brengen.

Nieuwe Zelda komt eind dit jaar
Een nieuw avontuur van Link en prinses Zelda is gepland voor het eind van het jaar. Het spel gaat The Legend of Zelda: Skyward Sword heten en wordt beschikbaar op de Nintendo Wii. Het spel zal ook in een bundel worden aangeboden met een gouden Wiimote met Zelda-opdruk.

De Japanners toonden tijdens E3 ook hoe een nieuwe Zelda-titel er op de Wii U, de opvolger van de Wii, zal uitzien. De Wii U komt volgend jaar op de markt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business