Nieuws

Chinezen veroordeeld voor iPad 2-lek

Een Chinese rechtbank heeft drie personen tot een celstraf en geldboete veroordeeld. Ze lekten details over de iPad 2 voordat de tablet gelanceerd werd.

The Wall Street Journal schrijft dat Xiao Chengsong, Lin Kecheng en Hou Pengna door een rechtbank in Shenzhen schuldig zijn bevonden aan het schenden van het bedrijfsgeheim. De drie moeten respectievelijk 18, 14 en 12 maanden achter de tralies en moeten elk tussen de 16.000 en 350 euro boete betalen.

Fabrikant van Apple-accessoires
Xiao Chengsong leidt een bedrijfje dat accessoires maakt voor Apple-producten in de Chinese miljoenenstad Shenzhen. Hij betaalde Hou Pengna, die toen bij iPadfabrikant Foxconn werkte, zo’n 20.000 yuan (ruim 2.000 euro) voor exclusieve informatie over de iPad 2. Chengsong kon zo veel vroeger dan zijn concurrenten hoesjes voor Apples nieuwe tablet maken.

[related_article id=”158256″]

Pengna betaalde op zijn beurt Lin Keching, die werkzaam was op de onderzoeks- en ontwikkelafdeling van Foxconn, om foto’s te nemen van de achterzijde van de iPad 2. Dat gebeurde in september van vorig jaar, terwijl de iPad 2 pas in maart van dit jaar officieel werd voorgesteld.

Zowel de rechtbank waar de zaak behandeld werd als Apple, Foxconn en de daders wilden The Wall Street Journal niet te woord staan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business