Nieuws

Goedkope Indiase tablet komt deze maand

De eerste 10.000 exemplaren van de spotgoedkope Indiase Sakshat-tablet moeten voor het eind van de maand verscheept worden.

De Indiase regering vatte enkele jaren geleden het plan op om een gesubsidieerde tablet te laten ontwikkelen. Het apparaat mocht slechts 35 dollar kosten en moet het leven van de student vergemakkelijken.

Volgens The Times of India mag het Indian Institute of Technology in Kanpur eind deze maand de eerste 10.000 exemplaren verwachten. In de komende vier maanden komen er nog eens 90.000 tablets op de markt.

[related_article id=”161563″]

Nog goedkoper
De streefprijs van 35 dollar per tablet wordt evenwel nog niet gehaald. Bij de lancering zal de tablet 2.200 Indiase rupees kosten, omgerekend bijna 50 dollar. Later wil de overheid de prijs via subsidies met de helft doen dalen.

De tablet draagt de merknaam Sakshat. Het scherm meet diagonaal 7 inch. Aan boord vind je een harde schijf van 32 GB, 2 GB aan RAM-geheugen, een USB-poort en ondersteuning voor wifi. Het besturingssysteem is gebaseerd op Linux. OpenOffice.org is voorgeïnstalleerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business