Nieuws

Mozilla lekt Firefox 5

De vijfde mijlpaal van Mozilla’s populaire openbronbrowser Firefox is vroegtijdig beschikbaar, via de ftp-server van de ontwikkelaar.

Firefox 5 wordt dinsdag officieel gelanceerd. De browser is nu echter al te downloaden via de ftp-server van Mozilla. Omdat het amper vier maanden geleden is dat versie 4 uitkwam (Mozilla heeft de updatecyclus versneld), is het aantal veranderingen in Firefox 5 eerder beperkt. Uiterlijk blijft alles bij het oude.

Zo zijn er een hoop kleine problemen aangepakt en is de ondersteuning voor HTML 5 en CSS-animaties verbeterd. De volg-me-niet-functie (do not track) zou ook beter moeten werken. Eerder aangekondigde nieuwtjes als de ingebouwde pdf-lezer en integratie in Windows 7 worden doorgeschoven naar een volgende versie.

Mozilla brengt als alles volgens planning verloopt dit jaar nog versie zes en zeven van zijn populaire browser op de markt. Een mobiele Firefox met versienummer vijf komt er binnenkort ook aan. Firefox 5 voor Linux, Mac en Windows vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business