Nieuws

Nieuwe build van Windows 8 gelekt

Er is een nieuwe versie van Windows 8 uitgelekt. Analyse van de code hint op een applicatiewinkel en ondersteuning voor sms’jes via 3G.

Win 8 Build 7989 is gemaakt op 21 april en is bedoeld voor gebruik met 64-bitprocessors van AMD en Intel. Het is al de vierde vroege versie van Windows 8 die is uitgelekt. Het gerucht doet de ronde dat Microsoft een Amerikaanse en Russische medewerker heeft ontslagen vanwege hun verantwoordelijkheid voor de lekken.

Meerdere programmeurs keren momenteel de code binnenstebuiten en er zijn al enkele opmerkelijke ontdekkingen gedaan. Het is wel nog niet duidelijk of deze versie al de nieuwe tabletinterface heeft die Microsoft begin deze maand voorstelde.

[related_article id=”161452″]

Virtueel toetsenbord
Wel heeft het virtuele toetsenbord uit Windows 7 een make-over gekregen. De toetsen zijn groter, er is een smiley-knop toegevoegd, het toetsenbord kan in twee gedeeld worden en het uiterlijk leunt sterk aan bij dat van Windows Phone 7.

Verder zijn er verwijzingen naar een applicatiewinkel gevonden. Het zou ook mogelijk moeten worden om bepaalde delen van het besturingssysteem te ontgrendelen. Microsoft zou zo de verschillende Windowsversies (Home, Professional, Ultimate) kunnen vervangen door één allesomvattende editie en de extra functies tegen betaling ontsluiten.

Plaatsbepaling en sms
De code hint ook op ondersteuning voor plaatsbepaling en sms-berichten. Mogelijk zal je in de toekomst ook kunnen sms’en met een Windows 8-tablet of -netbook met 3G-ondersteuning. Dat meldt Redmondpie.com.

Microsoft wil Windows 8 in 2012 op de markt brengen. Meer details volgen waarschijnlijk tijdens de jaarlijkse Professional Developer-conferentie in september.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business