Nieuws

Base vergoedt slachtoffers sms-fraude

Minstens 7.500 klanten van Base werden de afgelopen maanden opgelicht in een sms-wedstrijd. Die beloofde waardebonnen voor de meubelketen Ikea.

Enkele Nederlandse bedrijven verzenden e-mails waarin Ikea-waardebonnen van 1.000 en 1.750 euro beloofd worden. Deelnemers aan de wedstrijd krijgen één of meerdere vragen voorgeschoteld waarop ze het antwoord via sms naar een betaalnummer moeten zenden.

Sms-abonnement
Van een wedstrijd is geen sprake, maar je wordt wel ingeschreven op een betaalde sms-abonnementsdienst. Ikea waarschuwde begin mei al voor deze praktijken.

Slachtoffers die klant zijn bij Base en bij de virtuele operatoren die gebruikmaken van het Base-netwerk, werden reeds vergoed. De operator betaalde meer dan 75.000 euro aan gestolen beltegoed terug en heeft de frauduleuze diensten afgesloten.  

Eerder deze week kondigde minister voor Ondernemen Vincent Van Quickenborne aan dat er vanaf 1 juli strengere regels gelden voor sms-diensten en betaalnummers. Bij een inbreuk kan de boete oplopen tot 125.000 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business