Google voorspelt explosie mobiel betalen

Volgens Google-voorzitter Eric Schmidt gaat het aantal mobiele betalingen het komende jaar explosief toenemen.

Schmidt is ervan overtuigd dat een derde van alle restaurants en winkels betalingen met de mobiele telefoon zal toestaan in het komende jaar. Volgens de Financial Times deed de Google-topman die uitspraak op het Cannes Lions-festival, dat momenteel in de gelijknamige Franse stad loopt.

“Ik baseer die voorspelling op hoelang het zou kunnen duren", zegt Schmidt. "De terminals zijn beschikbaar, de software is nu of deze zomer beschikbaar. Hoelang duurt het om een deel van de infrastructuur te upgraden? Dat is ongeveer een jaar. Geen week, geen maand, maar ook geen vijf jaar.”

[related_article id=”158901″]

Google Wallet
Het enthousiasme van Schmidt heeft uiteraard wel een aanleiding. Google lanceerde deze maand Google Wallet, een dienst om mobiel te betalen, bijvoorbeeld met een Androidtelefoon. De technologie daarvoor heet nearfieldcommunication (NFC). Google werkt hiervoor samen met Sprint, MasterCard, Citi en FirstData.

Die NFC-technologie is al beschikbaar op de Nexus S en zal volgens Google in alle toekomstige Android-smartphones zitten. Geruchten zeggen dat ook de volgende iPhone over die technologie zal beschikken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business