Telenet heeft nieuwe prijzen voor zijn internetabonnementen. Maar het verzwijgt voortaan het goedkoopste abonnement. BasicNet is al enige tijd de goedkoopste formule om te internetten bij Telenet. Voor 18,90 euro kan je 15 gigabyte aan gegevens versluizen met een snelheid van maximaal vier megabit per seconde. Bij een recente herschikking van het internetaanbod is er […]

Advertentie

Telenet heeft nieuwe prijzen voor zijn internetabonnementen. Maar het verzwijgt voortaan het goedkoopste abonnement.

BasicNet is al enige tijd de goedkoopste formule om te internetten bij Telenet. Voor 18,90 euro kan je 15 gigabyte aan gegevens versluizen met een snelheid van maximaal vier megabit per seconde.

Bij een recente herschikking van het internetaanbod is er op de site van Telenet niets meer te zien van het goedkoopste tarief. Wie naar Telenet belt, kan volgen Userbase.be nog wel het abonnement krijgen.

[related_article id=”158455″]

Stefan Coenjaerts, woordvoerder van Telenet, bevestigt dit: “We verkopen BasicNet nog, maar doen dat niet actief.” Waarom zou Telenet zoiets doen? “Omdat we ons internetaabod hebben vereenvoudigd door voortaan maar drie internetproducten aan te bieden”, aldus Coenjaerts.

Verwarring
Om de verwarring bij dit ‘geheime’ abonnement nog te vergroten, lanceert Telenet ook nog eens een nieuw product: Basic Internet. Dat kost 24,95 euro per maand en is goed voor een downloadsnelheid van 20 megabit per seconde en een downloadlimiet van 50 gigabyte.

Dat is vooral slecht nieuws voor Telenetklanten die ComfortNet hebben. Zij zullen voortaan nog steeds 30,64 euro betalen voor een abonnement dat minder goed is dan het nieuwe Basic Internet. ComfortNetklanten downloaden immers aan 15 megabit per seconde een maximum van 50 gigabyte. Ze betalen dus te veel voor hun internetabonnement bij Telenet.

ComfortNetklanten die dat wensen, mogen ‘downgraden’ naar dit goedkopere, maar betere abonnement. Dat kost dan wel 50 euro aan overstapkosten. Die overstap moet je als klant ook wel zelf aanvragen.

Fiber
FiberNet 40 verandert in FiberNet zonder meer. Je mag voortaan 100 gigabyte afhalen aan een snelheid van maximaal 50 megabite per seconde. De prijs blijft 44,95 euro.

Telenet vervangt FiberNet 60 en 100 door FiberNet XL. Dat is goed voor snelheden tot 100 megabit per seconde en een ongelimiteerd aantal versluisbare gigabytes. FiberNet XL zal 69,95 euro kosten.