Nieuws

Infinite Evo en NotePal LapAir

Last van een oververhitte laptop deze zomer? Coolermaster belooft beterschap, met twee verfrissende cooling pads.

Ik neem de Coolermaster Infinite Evo en de Coolermaster NotePal LapAir mee naar huis en zet ze onder twee ‘licht ontvlambare’ laptops . Vervolgens onderwerp ik die aan allerlei spelletjes die meestal een rode plek ter grootte van mijn grafische kaart in mijn schoot branden. En het moet gezegd: ik test wel vaker producten, maar dit is een van de eerste die ik niet meer wil teruggeven.

Voor de kleintjes
Het eerste model, de Infinite Evo, is een vrij kleine laptopcooler die duidelijk gemaakt is voor kleinere laptops met een schermdiagonaal van 12 tot 15 inch. Hoewel de verpakking beweert dat een 17-inchlaptop er ook op past, heb ik daar zo mijn bedenkingen bij. Het toestel is volledig uitgevoerd in hard plastic en heeft afgeronde hoeken, al vind ik de randen toch nog vrij scherp. Niet echt aangenaam voor mijn onderarmen.

De bovenkant van de Infinite Evo heeft rubberen strips, zodat mijn laptop mooi op zijn plaats blijft. Als je de USB-kabel in je laptop plugt, kan je aan de zijkant ook de ventilator aanzetten, waarbij je zelf kiest hoe hard hij blaast. Dat laatste is geen luxe, want ik krijg het zowaar koud op de hoogste stand. In het midden van de Evo zit namelijk een groot gat, met daarnaast de ventilator.

De lucht blaast over de bodem van je laptop, en vervolgens recht naar beneden, naar je benen. Is je computer niet aan het smelten, dan zet je de ventilator dus beter niet te hard. Handig bij de Evo zijn ook de drie extra USB-poorten op het toestel zelf. Uiteraard moet je daarvoor eerst de Evo in je laptop pluggen, maar zo maak je een tekort aan USB-poorten wel goed.

En voor de groten
Voor een grotere laptop haal je de NotePal LapAir op schoot. Het toestel is veel breder dan zijn kleine broertje, en voelt ook aangenamer aan. De LapAir heeft volledig afgeronde vormen, met onderaan een kussentje dat op je benen rust.

Om de ventilator aan te zetten, plug je de USB-kabel in. De LapAir heeft geen knop of regelaar. Dat is ook niet zo nodig, omdat de ventilator door een ijzeren raster bovenaan blaast. Zo krijg je minder warme of koude lucht op je benen, ook al omdat het kussentje als buffer dient.

Het grootste nadeel van de LapAir? Je hebt een USB-poort aan de linkerkant van je laptop nodig. Het kabeltje dat bij de Coolermaster zit is namelijk bijzonder kort. Wel is het voorzien van een extra USB-sleuf.

Hatsjie
Zoals dat wel bij meer hardware het geval is, zijn deze cooling pads ware stofnesten. Logisch, omdat er een ventilator in zit, maar ik ben toch onder de indruk van de hoeveelheid stof na een weekje laptoppen met de cooling pads. Stofgevoelige surfers en gamers zijn bij deze gewaarschuwd.

Infinite Evo
prijs: 34,95 euro (juni 2011)

PRO: frisse benen, verstelbare ventilatorsterkte, drie extra USB-poorten.
CONTRA: vrij scherpe randen.

NotePal LapAir
prijs: 24,95 euro (juni 2011)

PRO: kussentje onderaan.
CONTRA: korte USB-kabel, stofnest.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business