Nieuws

Nederlandse AntiSec-groepering staat op

Een Nederlandse hackersgroep die zichzelf AntiSec NL noemt, heeft de inloggegevens van een computerleverancier en een kerk gepubliceerd.

Op de publieke kladboksite Pastebin zijn vannacht de vermeende gebruikersgegevens van een tweehonderdtal klanten van de websites Pcicase.nl en Procase.nl gepubliceerd. Pcicase, het bedrijf uit Breda dat achter de websites zit, importeert computercases, voedingen en andere computeronderdelen.

Bedrijf had hack nog niet opgemerkt
Een hackersgroepering met de naam AntiSec NL eist op haar onlangs aangemaakte Twitteraccount de publicatie op. De groep zou gebruik gemaakt hebben van een kwetsbaarheid in een Microsoft SQL-server. Pcicase was nog niet op de hoogte van de hack toen het door de website Tweakers geïnformeerd werd.

[related_article id=”158578″]

AntiSec NL heeft ook de website van de protestante Bronkerk in het Nederlandse dorpje Ugchelen gehackt en de inloggegevens van een vijftiental leden op Pastebin geplaatst. De homepage werd tijdelijk vervangen door een filmpje van de internethype Nyan Cat en foto’s van een geïnfecteerde vagina. De webmaster van Bronkerk.nl heeft de digitale graffiti intussen verwijderd.

AntiSec NL is volgens zijn Twitteraccount een splintergroepering van de AntiSec-beweging. Die werd onlangs door de intussen opgedoekte hackergroep LulzSec en het beruchte Anonymous nieuw leven ingeblazen. De beweging richt zich hoofdzakelijk op censurende beveiligingsbedrijven en overheden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business