Nieuws

Mark Zuckerberg gebruikt Google+

De vraag naar uitnodigingen voor Google+ is groot. Maar Facebookmiljardair en concurrent Mark Zuckerberg heeft er al eentje kunnen bemachtigen.

 

Sinds Google zijn nieuwe sociale netwerk Google+ openstelde voor genodigden, zijn er al drie accounts opgedoken onder de naam van de Facebookoprichter. De eerste Zuckerberg schertste: “Komaan jongens, Facebook heeft toch nog Farmville”. Dat account is inmiddels verwijderd.

[related_article id=”158901″]

De naam van het tweede profiel, Fake Zuckerberg, liet geen twijfel bestaan over de echtheid. Ook werd de profielfoto van de echte Facebooktopman vervangen door een foto van de acteur die Zuckerberg gestalte geeft in de film The Social Network. Ook dit profiel werd verwijderd.

De echte Mark Zuckerberg?
De derde Zuckerberg lijkt de echte te zijn. De webcam- of smartphonefoto die Zuckerberg uploadde lijkt uniek en nog niet elders op het internet te staan. De man heeft nog geen openbare berichten gepubliceerd. Maar in zijn kringen, het equivalent van Facebooks vriendenlijsten, bevinden zich verschillende Facebookmedewerkers.

In een reactie aan CNet vertelt een woordvoerder van Google dat de zoekgigant geen identiteitscheck uitvoert bij het aanmaken van een profiel. Google vertrouwt erop dat zijn gebruikers nepprofielen rapporteren en verwijdert deze dan, zoals bij de twee valse Zuckerbergprofielen schijnbaar gebeurd is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business