Wifitechniek kan batterijduur verbeteren

Een Amerikaanse universiteitsstudent heeft een techniek ontwikkeld die wifi op smartphones veel minder stroom laat vreten.

Wie een telefoon met draadloos internet heeft, kent het probleem. Wifi knaagt aan het uithoudingsvermogen van je batterij. Maar daar kan op termijn een flinke verbetering in komen volgens Techcrunch.

De site beschrijft het project van Justin Manwelier, een student aan de Amerikaanse Duke University. Manwelier heeft zijn techniek SleepWell gedoopt.

[related_article id=”152275″]

SleepWell focust zich op optimalisatie van bandbreedte. Maar tegelijk zorgt zij ervoor dat een smartphone veel efficiënter omspringt met de batterij. Die zou het zelfs twee keer zolang kunnen volhouden met de slaapmethode.

Kort samengevat: wanneer je iets wil downloaden via wifi op het moment dat iemand anders op hetzelfde netwerk die bandbreedte al opeist, gaat je wifichip in een soort slaapstand. Zo wordt voorkomen dat de chip volop stroom gebruikt terwijl er nauwelijks wordt gedownload. Zodra er meer bandbreedte is, wordt de chip gewekt en kun je op volle snelheid filmpjes bekijken of downloaden.

SleepWell is voorlopig nog niet verkrijgbaar als applicatie. Als de technologie haar beloftes nakomt, dan gaat smartphonegebruik er stevig op vooruit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business