Nieuws

Kinect brengt augmented reality naar iPad 2

Wat krijg je als je een iPad 2 en de Kinect-bewegingscamera combineert? Dat vroegen de twee broers achter Laan Labs, een bedrijfje dat iOS-apps ontwikkelt, zich af. In een YouTube-clipje demonstreren ze het resultaat van hun arbeid.

Laan Labs ontwikkelde een app voor de iPad 2 die via augmented reality een clipje afspeelt dat werd opgenomen met de Kinectcamera van Microsoft. De app herkent via de camera van de iPad 2 een prentje dat gelinkt is aan een filmpje. De draagbare spelconsole 3DS van Nintendo maakt ook gebruik van deze zogenaamde AR-kaartjes.

3D-model
De videoboodschap wordt vervolgens boven op de input van de iPadcamera afgespeeld. De beelden die gefilmd zijn met de Kinectsensor bevatten diepte, zodat je een 3D-model van het onderwerp te zien krijgt. Als je je iPad 2 verplaatst ten opzichte van het AR-kaartje, verandert het standpunt van de video.

Hoewel de 3D-modellen die ontworpen werden met de Kinect niet van de beste kwaliteit zijn, geeft deze conceptapp de uitgebreide mogelijkheden van augmented reality goed weer. Misschien kopen we in de toekomst geen wenskaarten meer, maar maken we zelf AR-kaartjes met een 3D-boodschap, die we dan naar onze geliefden sturen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business