Street View filmt weer in België. Deze week gaat Google met de fiets door Brugge. Zo kan het de kleine straten van de stad in beeld brengen. Volgens de VRT fietst Google nog tot donderdag door Brugge. Omdat de stadskern veel kleine straten bevat, wordt de camerawagen ingeruild voor een fiets. Iets wat het bedrijf […]


Street View filmt weer in België. Deze week gaat Google met de fiets door Brugge. Zo kan het de kleine straten van de stad in beeld brengen.

Volgens de VRT fietst Google nog tot donderdag door Brugge. Omdat de stadskern veel kleine straten bevat, wordt de camerawagen ingeruild voor een fiets. Iets wat het bedrijf onder meer in de Efteling ook al deed.

De Brugse schepen van Toerisme Jean-Marie Bogaert zegt tegenover VRT dat het bedrijf interesse heeft in de stad voor zijn populariteit als toeristische bestemming en als Unesco-werelderfgoed. Al valt dat wel te nuanceren. Google brengt immers de hele wereld in kaart. Zo kon onze redactie de wagen twee jaar terug al spotten in Westerlo.


[related_article id=”158901″]

Wanneer?
Volgens Belga zouden de beelden vanaf dit najaar online staan. Maar toen de redactie van ZDNet zelf contact opnam met Google, werd ons gezegd dat er nog geen datum bekend was.

Street View bestaat al enkele jaren en sinds twee jaar duiken de wagens (of fietsen) van het bedrijf ook in België op. Sindsdien werd de dienst al meermaals verwacht, bijvoorbeeld in het najaar van 2010, maar vooralsnog blijft België een witte vlek op de Street View-kaarten.