Facebook krijgt videochat

Voortaan kan je webcammen met je Facebookvrienden. Daarnaast kun je met meerdere personen in een chatgesprek praten.

De langverwachte "geweldige aankondiging" zoals Facebook deze zelf noemde, is gisteren in de VS onthuld. Het gaat om een integratie met Skype, die inhoudt dat je voortaan een call-knop op Facebook krijgt. Na het installeren van een plug-in kun je vanuit de browser videogesprekken voeren.

Uitproberen kan al
De functie wordt in de komende weken uitgerold, maar wie dat wil kan de chat hier nu al uitproberen. De chat is meteen in zeventig talen beschikbaar.

Naast de videochat kan je voortaan ook groepschatten, meerdere mensen in één gesprek zetten. Tegelijk komt er op termijn een extra zijbalk waar de mensen met wie je het vaakst contact hebt in staan.

De nieuwe functies zijn interessant, maar echt vernieuwend zijn ze allerminst. Zo wordt er wel technologie van Skype gebruikt, maar daar stopt de integratie dan ook. Vanuit Skype kan je sinds de bèta van versie 5.5 bijvoorbeeld chatten met Facebookcontacten, maar omgekeerd is het niet zo dat je vanuit Facebook je Skypecontacten kan bellen.

Niet nieuw
Hoewel er volgens Facebook maanden aan de samenwerking vooraf zijn gegaan, volgt de functie nauwelijks twee weken nadat Google zijn sociaal netwerk Google+ heeft gelanceerd.

Hier kan je in de zogenaamde Hangouts ook videochatten, maar wel meteen met meerdere personen en zonder dat er eerst een extensie moet worden geïnstalleerd. Toch zal de functie vooral bij Facebook worden gebruikt omdat de site inmiddels 750 miljoen leden heeft, een aantal waar Google vermoedelijk nog enkele jaren over zal doen.

Microsoft
De samenwerking met Facebook en Skype heeft overigens niets te maken met de overname van die laatste door Microsoft (dat ook aandeelhouder van Facebook is). Die aankoop wacht op dit moment immers nog op goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business