Nieuws

Kunstenaar bespioneert bezoekers Apple Store

In New York is de Amerikaans geheime dienst binnengevallen bij een man die spionagesoftware installeerde op computers van een Apple Store.

De 25-jarige Kyle McDonald uit Brooklyn installeerde webcamsoftware op een hondertal publiek toegankelijke computers in twee Apple Stores in New York. Drie dagen lang namen de computers elke minuut een foto van hun gebruikers en stuurde deze door naar McDonald.

Zombies
“We hebben allemaal een bepaalde uitdrukking op ons gelaat als we met een computer werken waaruit duidelijk blijkt dat we met een machine te maken hebben en niet met een mens”, vertelt McDonald, die een diploma Electronische Kunst op zak heeft, aan Mashable. “Als we daarmee gefronteerd worden, staan we misschien meer stil bij onze relatie met computers", motiveert de man zijn acties.

[related_article id=”158256″]

De New Yorker organiseerde met de verzamelde beelden een tentoonstelling in dezelfde Apple Stores. Hij plaatste een slideshow met de beelden op de computers en analyseerde de reacties van de bezoekers. Bijna niemand schonk er echter aandacht aan. De beelden zijn ook te vinden op zijn Tumblr-blog.

Afgelopen zondag kreeg McDonald vier agenten van de Amerikaanse geheime dienst over de vloer. Zij namen twee computers, een iPod en twee geheugensticks in beslag en vertelden dat Apple nog contact met hem zou opnemen. McDonald gelooft echter niet dat hij de wet heeft overtreden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business