Nederlanders actiefst op Twitter

Nederlanders zijn de actiefste Europese gebruikers van Twitter. België staat op de dertiende plaats.

De gegevens zijn afkomstig van onderzoeksbureau Comscore en werden verzameld in mei. Op Searchengineland werden ze geanalyseerd door Webcertain. Daaruit blijkt dat Nederlanders op Twitter het meest aantal pageviews per maand per gemiddelde gebruiker genereren.

Op de tweede plaats staat Turkije, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk, Polen en Frankrijk. België staat op de dertiende plaats. De meting van ComScore is echter niet representatief voor heel Europa of de hele EU. Het bedrijf onderzocht achttien landen die geografisch in Europa liggen, waardoor landen als Rusland, Turkije en Zwitserland ook in de lijst staan vermeld, maar anderen zoals Griekenland of Tsjechië niet.

Webcertain analyseerde ook een aantal cijfers rond algemene activiteit op internet. Ook hier staat Nederland veruit bovenaan, al is dat geen grote verrassing door de hoge internetpenetratie. Verder in de top vijf staan Denemarken, Noorwegen, Zweden en Frankrijk.

Rusland rijst
Wel wordt opgemerkt dat Rusland, momenteel zeventiende (enkel Turkije staat lager), binnenkort bovenaan zal staan. Dat komt omdat het aantal internetgebruikers in Rusland momenteel nog vrij laag ligt.

Ondanks een enorm aantal inwoners is de online bevolking van Rusland daarom iets kleiner dan die van Duitsland. Maar naarmate meer mensen internettoegang krijgen, kunnen de Russen de actiefste internetters van ‘Europa’ worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business