Nieuws

Right-Click Extender 2.0

Als je in de Verkenner of op het bureaublad de rechtermuisknop indrukt, komt er een aantal handige opties tevoorschijn. Dat menu kan je echter naar believen uitbreiden met allerlei andere functies. Ga niet zelf in het register graven, laat dat over aan Right-Click Extender.

Deze tool doet precies wat de naam suggereert. Je bepaalt helemaal zelf welke extra opties je in het contextmenu van de Verkenner, van je bureaublad, van je stations of ‘Computer’ te zien krijgt. Dat doe je vanuit een overzichtelijke interface.

[download_file]

Eerst selecteer je het type contextmenu in de knoppenbalk: Files/Folder, Desktop, Drives of MyComputer. Afhankelijk van je keuze verschijnen dan onderaan allerlei items, die je dan met een muisklik aan het contextmenu kunt toevoegen.

[related_article id=”160534″]

Dat blijken er heel wat te zijn: 13 voor Files/Folder, 26 voor Desktop en MyComputer en 4 voor Drives. Het prettige aan Right-Click Extender is dat je bij nagenoeg alle items zelf kunt kiezen hoe en wanneer je ze in het contextmenu te zien wilt krijgen: in de vorm van een pictogram wanneer je rechtsklikt, of alleen wanneer je de Shifttoets ingedrukt houdt, in combinatie met de rechtermuisknop.

Om je een concreet idee te geven over welke items het zoal gaat: verbergen of weer tonen van mappen of bestanden, eigenaarschap overnemen, encrypteren en decrypteren, vuilnisbak legen, het opstarten van systeemtools als Msconfig, Regedit en Task Manager, het defragmenteren of opschonen van een schijf enzovoort.

Right-Clickx Extender maakt bovendien bij de eerste opstart een back-up van alle betreffende registerwaarden en aanverwanten, zodat je bij problemen altijd nog naar de oorspronkelijke instellingen kunt terugkeren via de knop Backups.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business