Door een bug in de videofunctie van Facebook waren ruim een week lang alle filmpjes van je vrienden zichtbaar. De technologieblog Techcrunch ontdekte vorige week een bug in de privacy-instellingen van de videofunctie van Facebook. Zo kreeg elke vriend toegang tot de naam, de beschrijving en een miniatuurafbeelding van alle video’s die je naar Facebook […]

Door een bug in de videofunctie van Facebook waren ruim een week lang alle filmpjes van je vrienden zichtbaar.

De technologieblog Techcrunch ontdekte vorige week een bug in de privacy-instellingen van de videofunctie van Facebook. Zo kreeg elke vriend toegang tot de naam, de beschrijving en een miniatuurafbeelding van alle video’s die je naar Facebook hebt geüpload. Ook waren de getagde personen zichtbaar.

Niet afspeelbaar
Als je een filmpje op Facebook plaatst, selecteer je wie het mag bekijken. Zo blijft het bestaan ervan geheim voor de rest van je vrienden. Tot vorige week dus. Wie toen een video selecteerde waar hij of zij normaal geen toegang tot heeft, kon die gelukkig niet afspelen. Er verscheen een melding dat de video verwijderd of niet beveiligd was.

 

Techcrunch speelde zijn bevindingen door aan Facebook, dat de fout inmiddels heeft opgelost. Hoewel het privacylek ditmaal niet zo groot was (alleen vrienden konden je filmpjes zien en ze niet eens bekijken), kan het toch tot gênante situaties leiden. Een titel of thumbnail zegt immers veel over de inhoud van een videoclipje.